توضیحات کامل :

پروپوزال مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های تصمیم گیری در سوء مصرف کنندگان شیشه و هروئین با افراد بهنجار در 23 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

توجه: (ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

 

پروپزال کارشناسی ارشد شامل:

مقدمه و بیان مساله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف اصلی و فرعی پژوهش

سوالات پژوهش          

فرضیه های پژوهش

تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

پیشینه پژوهش

طرح پژوهش

جامعه و نمونه پژوهش

روش نمونه گیری

ابزار های پژوهش

روش جمع آوری داده ها

روش تجزیه و تحلیل داده ها

منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA

فایل به صورت ورد و با فرمت doc  می باشد و قابل ویرایش می باشد.

قسمت هایی از پروپزال:

مقدمه

سوء مصرف مواد مخدر به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی، قانونی و فردی مورد توجه جامعه شناسان، سیاستمداران، روان شناسان و پزشکان می­باشد. این موضوع نشان دهنده­ی آن است که پدیده اعتیاد یا سوء مصرف مواد دارای ابعادی چند گانه می­باشد و عوامل فردی، خانوادگی، فرهنگی، اقتصادی و... در بروز و شیوع آن تاثیر می­گذارند. با این که در کشور ما این پدیده به عنوان عادتی نا مقبول تلقی شده است، طبقات مختلف اجتماع با این معضل بزرگ به صورت جدی درگیر می­باشند(بک، رایت، نیومن، لیز،1380).

اختلالات سوء مصرف مواد از رایج ترین مشکلات روانپزشکی است و از تعامل عوامل ژنتیکی و محیطی ناشی می­شود. این اختلالات می­تواند در اثر مصرف الکل، مواد افیونی، حشیش، متآمفتامین، هروئین و غیره به وجود آمده و به شکل مستی، وابستگی و سوء مصرف خود را نشان دهد(اسماعیلی،1382).

انجمن روانپزشکی آمریکا( 2000) علائم وابستگی به مواد را شامل مجموعه ای ازعلائم جسمانی، رفتاری و شناختی می­داند که بر اساس آن فرد علی رغم داشتن اختلالات وابسته به مواد، مصرف آن را ادامه می­دهد. در چنین مواردی، الگویی از مصرف وجود دارد که معمولاً منجر به تحمل، محرومیت و رفتار اجباری برای مصرف می­شود مطابق با این تعریف، سوء مصرف مواد منجر به تخریب کارکردهای روانی یا جسمانی می­شود. در حالی که وابستگی وقتی ایجاد می شود که فرد به صورت اجباری و غیر قابل کنترل به مصرف پرداخته و در صورت عدم مصرف علائم ترک را نشان دهد( ابوصالح، 2006).

مت آفین که کریستالیزه آن در کشور ما با نام شیشه رواج یافته است یکی از مواردی است که به شدت مورد سوء مصرف قرار گرفته و از نظر ساختمانی با ناقل­های عصبی نوراپی نفرین­، اپی نفرین و دوپامین مربوطند و به نام داروهای مقلد سمپاتیک یا محرک سیستم عصبی مرکزی شهرت دارند و بلافاصله پس از مصرف حالتی به نام فلاش یا راش (اوج لذت ) در فرد ایجاد می­شود. از جمله علائم جسمانی و روانی این ماده می­توان به احساس انرژی زیاد­، فشار خون بالا، پر حرفی، اضطراب، توهمات شنوایی، هذیان های گزند و آسیب و رفتارهای روان گسیخته اشاره نمود( کاپلان و سادوک، 2003 ترجمه رفیعی و همکاران 1382).

یکی دیگر از مواد مخدری که اخیراً به جای تریاک رواج پیدا کرده و مورد استفاده قرار می­گیرد هروئین می­باشد. هروئین یکی از مشتقات نیمه مصنوعی مرفین است و اثر این ماده روی مغز و نخاع شدیدتر از مرفین است و در بین تمامی مواد مخدر افیونی قدرت اعتیاد آوری بیشتری دارد.

تحقیقات نشان دهنده­ی آن است که سوء مصرف کنندگان هروئین نسبت به سایر مواد افیونی دیگر نسبت به اختلالات اضطرابی و روان پریشی آسیب پذیرترهستند(باوی،1388).

یکی از متغیرهای مهمی که در زمینه سوء مصرف مواد در تحقیقات قبلی مورد بررسی قرار گرفته است طرح واره­های ناسازگار اولیه است. طرحواره­ های ناسازگار اولیه الگوهای هیجانی و شناختی خود آسیب رسانی هستند که در ابتدای رشد و تحول در ذهن شکل گرفته­اند و در مسیر زندگی تکرار می­شوند و رفتارهای ناسازگار در پاسخ به این طرحواره ها به وجود می­آیند(یانگ، کلوسکو، ویشار،1950). یانگ(1990-1999 ) معتقد است بعضی از این طرحواره ها به ویژه آنها که عمدتاً در نتیجه تجارب ناگوار دوران کودکی شکل می­گیرند ممکن است هسته اصلی اختلالات شخصیت و بسیاری از اختلالات مزمن محور I از جمله سوء مصرف مواد قرار بگیرد.

 

اهداف پژوهش

الف- مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه در سوءمصرف کنندگان شیشه، هروئین و افراد بهنجار.

ب- مقایسه سبک های تصمیم گیری در سوءمصرف کنندگان شیشه، هروئین و افراد بهنجار.

 

پرسش های پژوهش

الف- آیا تفاوت معناداری میان طرحواره های ناسازگار اولیه در سوءمصرف کنندگان شیشه وهروئین با افراد بهنجار وجود دارد؟

ب- آیا تفاوت معناداری در سبک های تصمیم گیری در سوءمصرف کنندگان شیشه وهروئین با افراد بهنجار وجود دارد؟