توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی نو کارکردگرایی و نظریات آن در 36 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی.

 

فهرست مطالب

مقدمه

تاریخچه

ویژگی‌های نوکارکردگرایی

نظریه پردازان و نظرات آنان

انتقادات


بخشی از متن

«آنچه هست بایستی باشد». شاید مهمترین اعتراضی است که مخالفان کارکردگرایی مطرح می‌کنند. آنان مخالفت خود را با جملهای بیان میکنند که به زعم خودشان عصاره، چکیده و مرکز ثقل این مکتب محسوب میشود و این همان جملهای است که برداشت کلی مخالفان از این مکتب است. کارکردگرایی را فرزند خلف و جانشین مکتب «اورگانیسیم» و «تحلیل اورگانی» قرننوزدهم میدانند به اعتباری، کارکردگرایی حاصل قیام انسانشناسان و جامعهشناسان اوایل قرن بیستم ضد جامعهشناسی تاریخی و ایدههای تکامل و ترقی قرن 19 به شمار میآید. [پیشین]. مکتب کارکردگرایی را مکتب وفاق، همدلی، اتحاد، نظم و در کل تعادل میدانند. فارغ از پیشینههای تاریخی، این مکتب فاصلهای از دورکیم تا پارسونز را طی کرده است و شاید بتوان گفت که اینک هم تداوم دارد و به حیات خویش ادامه میدهد.

«فونکسیونالیسم» سالهای بسیاری بر جامعهشناسی سیطره پیدا کرد و در زمان پارسونز به نقطه اوج خود رسید. اما با مرگ پارسونز و به قول همیلتون «پدر سالار سرنگون شده» در دهه 60، دوران نزولش فرا رسید. این مکتب هم از سوی اصحاب تفسیر  و هم اصحاب تضاد و تقابل مورد حمله قرار گرفت، بهطوری که در طول دو دهه (80 ـ 1960) کانون اغلب انتقادات بود و بیشترین میزان انتقادات را نصیب خود کرد. در دهه 1980 بود که وقتی اصحاب وفاق، همت مارکسیستها را در بازسازی اندیشههای مارکس دیدند، پا به میدان گذاشتند و با پذیرش اغلب انتقادات مطرح شده، به بازسازی اندیشههای پارسونز پرداختند و به فراتر از پارسونز اندیشیدند. جفری الکساندر و پُل کولمی از جمله فراپارسونزیهایی بودند که با تلفیق نظریات کارکردگرایان با انتقادهای منتقدان، خواهان ادامه حیات کارکردگرایی با سبک و سیاق جدیدی بودند. در این نوشتار به تشریح تاریخچهای از چگونگی شکلگیری نوکارکردگرایی  میپردازیم و در آن مهمترین نظریهپردازان این شاخه از کارکردگرایی و اصول آن را مطرح میسازیم و در پایان نیز به اهم انتقادات وارده بر آن اشاره میکنیم.