توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی نوع مصالح در اقلیم ها در 43 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

بخشی از متن

انرژی خورشیدی جذب شده در دیوارها

مقدار انرژی خورشیدی جذب شده در دیوارهای خارجی ساختمان ، به رنگ سطح خارجی دیوارهای آن بستگی دارد . سطوح سفید و براق ، فقط حدود 15 درصد از انرژی خورشیدی دریافت شده را جذب می کنند . رنگ های معمولی روشن مانند کرم یا خاکستری روشن حدود 40 تا 50 درصد ، رنگ های تیره مانند خاکستری تیره ، سبز و قرمز حدود 60 تا 70 درصد و رنگ سیاه 80 تا 90 درصد انرژی خورشیدی دریافت شده را جذب می کنند .

انرژی خورشیدی نفوذ یافته از طریق پنجره ها

مقدار انرژی خورشیدی که از شیشه ی پنجره ها یا سطوح شیشه خور به داخل ساختمان نفوذ می کند ، به نوع سایه بان ها و تا حد کمی به جنس شیشه بستگی دارد . سایه بان های خارجی تیره رنگ ، فقط 10 درصد از پرتوهای خورشیدی تابیده به پنجرهرا به داخل هدایت می کنند . ولی سایه بان های داخلی ( پرده های کرکره ) 40 تا 70 درصد از پرتوهای خورشید را به داخل هدایت می کنند . در صورت عدم استفاده از سایه بان ، حدود 90 درصد پرتوهای خورشید به داخل نفوذ می کند .

دمای داخلی

رابطه بین دمای هوا و سطوح داخلی ساختمان و دمای هوا و سطوح خارجی آن ، به رنگ دیوارهای خارجی ، نوع مصالح مورد استفاده ، ابعاد پنجره ها و کیفیت سایه بان ها بستگی دارد .

با استفاده از سطوح خارجی سفید رنگ ، دیوارهای ضخیم ، پنجره های کوچک بسته و مجهز به سایه بان های موثر می توان دامنه ی نوسان هوای داخلی را به میزان 10 درصد و حداکثر دمای هوای داخلی را تا 50 درصد دمای هوای خارجی کاهش داد . با این روش می توان حداقل دمای هوای داخل ساختمان را نیز به میزان 40 درصد افزایش داد . با استفاده از تهویه ی طبیعی هنگام شب ، دامنه ی نوسان دمای هوای داخل تا حدودی افزایش می یابد . زیرا در این حالت ، حداقل دمای هوای داخلی بیشتر از حداکثر دمای آن کاهش می یابد . ولی امکان کاهش حداکثر دمای هوای داخلی تا 60 درصد و افزایش حداقل دمای آن تا 20 درصد تغییرات دمای هوای خارج ساختمان وجود دارد . در مناطق خشک ، بدین طریق می توان حداکثر دمای هوای داخلی را به اندازه ی 10 درجه ی سانتی گراد کاهش داد .

از سوی دیگر ، در صورت استفاده از دیوارهای تیغه ای با مقاومت و ظرفیت حرارتی کم و رنگ سطح خارجی تیره یا استفاده از پنجره های بزرگ بدون سایه بان ، دمای هوای داخلی معمولاً 10 درجه ی سانتی گراد بیشتر از دمای هوای خارج است . اگر تهویه ی طبیعی نیز در ساختمان انجام نشده باشد ، حداکثر دمای هوای داخلی ممکن است به میزان 20 درجه ی سانتی گراد نسبت به دمای هوای خارج افزایش یابد . در این حالت ، دامنه ی نوسان دمای داخلی حدود 5/1 تا 3 برابر نوسان دمای هوای داخلی هم بیشتر است و میزان افزایش حداکثر دمای سطوح داخلی نسبت به هوای خارج ممکن است به 30 درجه ی سانتی گراد یا بیشتر نیز برسد ( برای بام های یک لایه ) . ولی حداقل دمای این سطوح ممکن است به میزان 8 درجه ی سانتی گراد نسبت به حداقل دمای هوای خارج کاهش یابد ( در مناطق خشک ، شب ها نیز سرد است ) .

سرعت جریان هوای داخلی

با ایجاد کورانی موثر در داخل اتاق می توان میانگین سرعت جریان هوای داخلی را به 60 درصد و حداکثر سرعت آن را به 120 درصد سرعت باد رساند . ولی اگر در اتاق کوران ایجاد نشود ، حتی وقتی پنجره ها کاملاً باز باشد ، میانگین سرعت هوای داخلی ممکن است به 15 درصد و حداقل سرعت آن به 10 درصد سرعت باد کاهش یابد .

روش گیونی

در این روش ، مصالح ساختمانی مناسب برای مناطق سرد و گرم به صورت جداگانه و با در نظر گرفتن عواملی که در هر یک از این مناطق اهمیت دارد ، انتخاب می شود .

.

.

.

.

و..